Schutzwallmedaille
Postet av: Admin - 18.07.2007 - Sist endret: Aldri
 

Schutzwallmedaljen (West Wall Medal) ble innstiftet 2. august 1939 for å hedre de personer som utformet og bygde det stasjonære forsvaret på tysklands vestre grense (bunkere, kanoner m.m).

 

   

I tillegg hedret medaljen de soldater som tjenestegjorde ved denne forsvarslinjen før Mai 1940.

Dette arbeidet ble sett på som en viktig innsats for å sikre det tredje rikets grenser mot fiender fra vest.

Arbeidsoppgaven til mottakerne, symboleres på medaljen med et sverd som er krysset av en spade. Medaljen ble sist utdelt 31. januar 1941, og da hadde totalt 622.064 blitt utdelt til da.

Ettersom krigen utviklet seg slik at tysklands grenser nok en gang ble truet (1944, D-Day), en stor styrke mannskaper (soldater og arbeidere) ble mobilisert for å lage den såkalte ”Atlanterhavsveggen” i Frankrike. Det ble derfor satt igang en produksjonsrunde nummer 2 av medaljer til de som deltok i arbeidet.
 


   
Deutches Shutzwall-Ehrenzeichen

 
 

 
Utdelingspose

Utforming
Medaljen er ovalt utformet med tilhørende oransje og hvitt medaljebånd. Forsiden viser den tyske ørnen som har hakekorset i klørne. Under ørnen ses en spade som krysses av et sverd. Disse er plassert over det som skal være en tysk bunker/armert stilling. Rundt medaljens kanter er det eikeløv som er gjennomgående på veldig mange av medaljene fra det tredje riket.

Medaljens bakside har eikeløv langs kanten, og teksten "Für Arbeit Zum Schutze Deutchslands". Oversatt fritt til "For arbeid for å sikre Tyskland".

Medaljen ble utdelt med en brun papirpose som hadde påskriften "Deutches Schutzwall-Ehrenzeichen".

             
              
 
                 Medaljens bakside                       Medaljebånd